Onderstaand ziet u welke ergotherapeuten er voor u klaar staan:

Ilse Daamen – Wierda

Praktijkeigenaar, ergotherapeut, handtherapeut en NLP master practitioner i.o.

Ik ben in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en sindsdien werkzaam in de volwassen- en ouderenzorg. Samen met een collega heb ik in 2003 vanuit een instelling een momenteel goedlopende eerstelijns ergotherapiepraktijk opgezet in Den Haag.

Eind 2013 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk in Rotterdam. Inmiddels bestaat de praktijk 5 jaar en zijn we met een team enthousiaste ergotherapeuten om de cliënten optimaal te kunnen behandelen.

Ik ben gespecialiseerd in neurologische aandoeningen (actief lid van ParkinsonNet en Eerstelijns CVA Netwerk Rotterdam (ECNR) en handenproblematiek. Daarnaast heb ik onlangs de opleiding voor NLP-Practitioner voor ergotherapeuten afgerond, waardoor ik me nog beter in staat voel om de beweegredenen achter het handelen van mijn cliënt te doorgronden en positief te beïnvloeden.

Om goed de regionale ontwikkelingen te kunnen volgen en hierin mee te denken, heb ik onlangs zitting genomen in de Raad van Advies van ZorgImpuls. Deze organisatie richt zich op het verbeteren en versterken van de samenwerking tussen de eerste lijn en sociaal domein. Door mijn werk voel ik me betrokken bij de Nederlandse Hersenstichting en ben ik wijkcoördinator voor de jaarlijkse collecte.

Naast het hebben van mijn eigen praktijk vind ik het heerlijk om te wandelen, een goed boek te lezen of activiteiten te ondernemen met mijn jonge gezin.

Ik ben in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven onder 59905190690

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420 of ilse@ergotherapiedaamen.nl

 

 

Annelieke Jochems

Ergotherapeut

Sinds februari 2017 mag ik mijzelf ergotherapeut noemen. Ik was opzoek naar een vak waarin ik mensen kon helpen maar ook een flinke dosis creativiteit nodig heb om tot praktische en geschikte oplossingen te komen. Die heb ik gevonden in de ergotherapie. Na mijn eindstage in deze praktijk ben ik bij het team aangesloten. Wat mij als ergotherapeut kenmerkt is dat ik iedereen persoonlijk benader, laagdrempelig bereikbaar ben en waar nodig doortastend kan zijn. In overleg met de cliënt ga ik altijd opzoek naar het hoogst haalbare niveau, waarbij ook de beperkingen een rol spelen. Door verschillende belangen af te wegen lever ik maatwerk.

Mijn specialisaties zijn diverse hulpvragen bij volwassen en ouderen. Mijn expertises zijn COPD (longrevalidatie), Oncologie, Cognitieve revalidatie bij o.a. CVA/NAH (zoals MS en PCS) en belasting & belastbaarheidsproblematiek in het algemeen.

Tevens ben ik actief betrokken bij de landelijke werkgroep COPD bij Ergotherapie Nederland en ben ik voorzitter van Alumnivereniging AlErgo in Rotterdam. Voordat ik volledig in de eerste lijn ben gaan werken heb ik ervaring op gedaan op de neurologie afdeling bij Sophia Revalidatie in Den Haag (tegenwoordig Basalt Revalidatie). 

In mijn vrije tijd skeeler ik graag een rondje door het Bergse bos of langs de Bergse plas, doe ik aan dansen, zit ik op het terras met vrienden of maak ik een citytrip. 

Ik ben in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven onder 29102172190

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420   of annelieke@ergotherapiedaamen.nl

 

 

Rianne Scholten

Ergotherapeut

Begin 2019 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam.

Tijdens de afronding van mijn opleiding tot ergotherapeut ben ik een halfjaar werkzaam geweest als assistent ergotherapeut. Na het behalen van mijn diploma heb ik een halfjaar als ZZP’er in de eerste lijn gewerkt in Rotterdam voordat ik bij Ergotherapie Ilse Daamen aan de slag ben gegaan.

De doelgroep die ik het meeste zag waren (kwetsbare) ouderen met hulpvragen over zelfstandigheid en (zelf)redzaamheid. Dit is het gebied waar ik me komende periode verder in wil specialiseren. Mijn interesses liggen bij neurologische aandoeningen, dementie, welzijn, preventie en innovatie.

Ik ben zorgzaam en geïnteresseerd in de cliënt en het cliëntsysteem. Tevens heb ik de Rotterdamse mentaliteit ‘niet lullen, maar poetsen’. Ik ga graag aan de slag met cliënten en ik krijg energie van cliënten die groeien in zelfredzaamheid en/of behandeldoelen behalen. Mijn kracht als ergotherapeut is mijn observatievermogen en het bespreekbaar maken  van knelpunten of opvallendheden binnen het handelen en/of de behandeling. Ergotherapie betekent voor mij maatwerk zorg kunnen leveren.

Als ergotherapeut ben ik lid van Ergotherapie Nederland, ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici en in het bezit van een AGB-code.

In mijn vrije tijd voetbal ik in een dameselftal, onderneem ik graag leuke activiteiten met vrienden en houd ik van uitwaaien op het strand.

Ik ben in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven onder 29104534390

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420 of rianne@ergotherapiedaamen.nl