Onderstaand ziet u welke ergotherapeuten er voor u klaar staan:

Ilse Daamen – Wierda

Praktijkeigenaar, ergotherapeut, handtherapeut en NLP Practitioner

Ik ben in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en sindsdien werkzaam in de volwassen- en ouderenzorg. Samen met een collega heb ik in 2003 vanuit een instelling een momenteel goedlopende eerstelijns ergotherapiepraktijk opgezet in Den Haag.

Eind 2013 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk in Rotterdam. Inmiddels bestaat de praktijk 5 jaar en zijn we met een team enthousiaste ergotherapeuten om de cliënten optimaal te kunnen behandelen.

Ik ben gespecialiseerd in neurologische aandoeningen (actief lid van ParkinsonNet en Eerstelijns CVA Netwerk Rotterdam (ECNR) en handenproblematiek. Daarnaast heb ik onlangs de opleiding voor NLP-Practitioner voor ergotherapeuten afgerond, waardoor ik me nog beter in staat voel om de beweegredenen achter het handelen van mijn cliënt te doorgronden en positief te beïnvloeden.

Om goed de regionale ontwikkelingen te kunnen volgen en hierin mee te denken, heb ik onlangs zitting genomen in de Raad van Advies van ZorgImpuls. Deze organisatie richt zich op het verbeteren en versterken van de samenwerking tussen de eerste lijn en sociaal domein. Door mijn werk voel ik me betrokken bij de Nederlandse Hersenstichting en ben ik wijkcoördinator voor de jaarlijkse collecte.

Naast het hebben van mijn eigen praktijk vind ik het heerlijk om te wandelen, een goed boek te lezen of activiteiten te ondernemen met mijn jonge gezin.

 

 

Annelieke Jochems

Ergotherapeut

Sinds februari 2017 mag ik mijzelf ergotherapeut noemen. Ik was opzoek naar een vak waarin ik mensen kon helpen maar ook een flinke dosis creativiteit nodig heb om tot praktische en geschikte oplossingen te komen. Die heb ik gevonden in de ergotherapie. Na mijn eindstage in deze praktijk ben ik bij het team aangesloten. Wat mij als ergotherapeut kenmerkt is dat ik iedereen persoonlijk benader, laagdrempelig bereikbaar ben en waar nodig doortastend kan zijn. In overleg met de cliënt ga ik altijd opzoek naar het hoogst haalbare niveau, waarbij ook de beperkingen een rol spelen. Door verschillende belangen af te wegen lever ik maatwerk.

Mijn specialisaties zijn diverse hulpvragen bij volwassen en ouderen. Mijn expertises zijn COPD (longrevalidatie), Oncologie, Cognitieve revalidatie bij o.a. CVA/NAH (zoals MS en PCS) en belasting & belastbaarheidsproblematiek in het algemeen.

Tevens ben ik actief betrokken bij de landelijke werkgroep COPD bij Ergotherapie Nederland en ben ik voorzitter van Alumnivereniging AlErgo. Voordat ik volledig in de eerste lijn ben gaan werken heb ik ervaring op gedaan op de neurologie afdeling bij Sophia Revalidatie in Den Haag (tegenwoordig Basalt Revalidatie). 

In mijn vrije tijd skeeler ik graag een rondje door het Bergse bos of langs de Bergse plas, doe ik aan yoga/dansen, bezoek ik graag musicals/films, zit ik graag op het terras of maak ik stedentrips.