Ergotherapeut in opleiding

Ergotherapie Ilse Daamen werkt met enige regelmaat samen met de ergotherapie opleiding van de Hogeschool Rotterdam. Dit betekent dat er soms een student ergotherapie (veelal in de laatste fase van de opleiding) met ons mee kijkt en soms onder onze verantwoording (gedeeltelijk) zelfstandig beroepshandelingen uitvoert.  Van februari tot en met juni zal Juliët Groenen bij ons haar afstudeerstage bij ons lopen. Ze stelt zich hieronder aan ons voor:

 

Tot eind juni loop ik mijn afstudeer stage ergotherapie Ilse Daamen. Dit is het laatste onderdeel van mijn opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Rotterdam. Ik loop 3 dagen in de week stage in de praktijk en verricht een dag in de week praktijk onderzoek.

Ik ben op de opleiding gekomen na mijn zoektocht naar een vak waar ik zowel mijn liefde voor de zorg en creativiteit in kwijt kon. Mijn persoonlijke interesse binnen het vak ergotherapie liggen de doelgroep ouderen. Ik zie telkens weer een uitdaging in het helpen van mensen bij het uitvoeren van betekenisvolle dagelijkse activiteiten ondanks fysieke en/ of cognitieve beperkingen. 

In heb het meeste ervaring met de doelgroep ouderen. Mijn eerste stage liep ik in de ouderzorg en was een combinatie ergotherapie in de verpleging, verzorging en geriatrische revalidatie. Ik zag voornamelijk mensen met een hulpvraag over het behouden van zelfstandigheid in hun zelfzorg zoals, wassen, aankleden, eten en lopen. 

Naast mijn opleiding liggen mijn interesse bij fotografie, reis ik graag en vindt jij mij vaak buiten in de natuur.