Onderstaand ziet u welke ergotherapeuten er voor u klaar staan:

Ilse Daamen – Wierda

Praktijkeigenaar, ergotherapeut, handtherapeut en NLP Master Practitioner

Ik ben in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en sindsdien werkzaam in de volwassen- en ouderenzorg. Samen met een collega heb ik in 2003 vanuit een instelling een momenteel goedlopende eerstelijns ergotherapiepraktijk opgezet in Den Haag.

Eind 2013 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk in Rotterdam. Inmiddels is de praktijk niet meer weg te denken en hebben we een groot, divers netwerk en zijn we met een team enthousiaste ergotherapeuten om de cliënten optimaal te kunnen behandelen.

Ik ben gespecialiseerd in neurologische aandoeningen (actief lid van ParkinsonNet), Niet Aangeboren Hersenletsel en handenproblematiek. Daarnaast heb ik onlangs de opleiding voor NLP Master Practitioner voor ergotherapeuten afgerond, waardoor ik me nog beter in staat voel om de beweegredenen achter het handelen van mijn cliënt te doorgronden en positief te beïnvloeden.

Om goed de regionale ontwikkelingen te kunnen volgen en hierin mee te denken, heb ik onlangs zitting genomen in de Raad van Advies van ZorgImpuls. Deze organisatie richt zich op het verbeteren en versterken van de samenwerking tussen de eerste lijn en sociaal domein. Door mijn werk voel ik me betrokken bij de Nederlandse Hersenstichting en ben ik wijkcoördinator voor de jaarlijkse collecte.

Naast het hebben van mijn eigen praktijk vind ik het heerlijk om te wandelen, een goed boek te lezen of activiteiten te ondernemen met mijn jonge gezin.

Ik ben in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven onder 59905190690

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420 of ilse@ergotherapiedaamen.nl

Annelieke Jochems

Ergotherapeut

Sinds februari 2017 mag ik mijzelf ergotherapeut noemen. Ik was opzoek naar een vak waarin ik mensen kon helpen maar ook een flinke dosis creativiteit nodig heb om tot praktische en geschikte oplossingen te komen. Die heb ik gevonden in de ergotherapie. Na mijn eindstage in deze praktijk ben ik bij het team aangesloten. Wat mij als ergotherapeut kenmerkt is dat ik iedereen persoonlijk benader, laagdrempelig bereikbaar ben en waar nodig doortastend kan zijn. In overleg met de cliënt ga ik altijd opzoek naar het hoogst haalbare niveau, waarbij ook de beperkingen een rol spelen. Door verschillende belangen af te wegen lever ik maatwerk.

Mijn specialisaties zijn diverse hulpvragen bij volwassen en ouderen. Mijn expertises zijn COPD/COVID-19 (longrevalidatie), oncologische- en cognitieve revalidatie bij o.a. CVA/NAH (zoals MS en PCS) en belasting & belastbaarheidsproblematiek in het algemeen.

Tevens ben ik actief betrokken bij de landelijke werkgroep COPD en de congrescommissie bij Ergotherapie Nederland. In de periode van 2017 tot en met 2021 was ik nauw betrokken bij AlErgo, de Alumnivereniging, in Rotterdam als algemeen bestuurslid en voorzitter. Voordat ik volledig in de eerste lijn ben gaan werken heb ik ervaring op gedaan op de klinische afdeling neurologie bij Sophia Revalidatie in Den Haag (tegenwoordig Basalt Revalidatie).

In mijn vrije tijd skeeler ik graag een rondje door het Bergse bos of langs de Bergse plas, volg ik danslessen, geniet ik van de onderwaterwereld,  zit ik op het terras met vrienden of maak ik een reis/citytrip(s)

Ik ben in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven onder 29102172190

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420   of annelieke@ergotherapiedaamen.nl

Rianne Scholten

Ergotherapeut

Begin 2019 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam.

Tijdens de afronding van mijn opleiding tot ergotherapeut ben ik een halfjaar werkzaam geweest als assistent ergotherapeut. Na het behalen van mijn diploma heb ik een halfjaar als ZZP’er in de eerste lijn gewerkt in Rotterdam voordat ik bij Ergotherapie Daamen aan de slag ben gegaan.

De doelgroep die ik het meeste zag waren (kwetsbare) ouderen met hulpvragen over zelfstandigheid en (zelf)redzaamheid. Dit is het gebied waar ik me komende periode verder in wil specialiseren. Mijn interesses liggen bij neurologische aandoeningen, dementie, welzijn, preventie en innovatie.

Ik ben zorgzaam en geïnteresseerd in de cliënt en het cliëntsysteem. Tevens heb ik de Rotterdamse mentaliteit ‘niet lullen, maar poetsen’. Ik ga graag aan de slag met cliënten en ik krijg energie van cliënten die groeien in zelfredzaamheid en/of behandeldoelen behalen. Mijn kracht als ergotherapeut is mijn observatievermogen en het bespreekbaar maken  van knelpunten of opvallendheden binnen het handelen en/of de behandeling. Ergotherapie betekent voor mij maatwerk zorg kunnen leveren.

Als ergotherapeut ben ik lid van Ergotherapie Nederland, ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici en in het bezit van een AGB-code.

In mijn vrije tijd voetbal ik in een dameselftal, onderneem ik graag leuke activiteiten met vrienden en houd ik van uitwaaien op het strand.

Ik ben in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven onder 29104534390

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420 of rianne@ergotherapiedaamen.nl

Juliët Groenen

Ergotherapeut

In 2022 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan als ergotherapeut binnen een instelling voor geriatrische revalidatie, verzorging, verpleging en in de eerstelijnszorg bij Ergotherapie Daamen. Na het afronden van mijn studie ben ik bij de praktijk komen werken. Tijdens mijn studie is mijn enthousiasme gegroeid voor ergotherapie bij volwassenen en (kwetsbare) ouderen met neurologische aandoeningen zoals Parkinson of MS, ouderdomsklachten en dementie.

Ik vind mijn werk als ergotherapeut zo leuk, omdat ik cliënten ontmoet met bijzondere levens en ik hen kan helpen hun levens wat beter, gemakkelijke of aangenamer te maken. Ik zou mijzelf omschrijven als positief en toegankelijk. Mijn kracht als ergotherapeut ligt in het open communiceren van mijn observaties en kritische analyses over wat een cliënt minder goed kan, wat iemand nog wel kan en wat de mogelijkheden zijn.

In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in met mijn racefiets of te voet, plan ik vakanties naar de bergen en vermaak ik mezelf met verschillende creatieve hobby’s zoals fotografie.

Ik ben in het Kwaliteitsregister Paramedici ingeschreven onder 29107180590.  

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420 of juliet@ergotherapiedaamen.nl

Monique Jansen – Kenter

Ergotherapeut

In 2006 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Ik ben gestart in de advisering middels detachering bij het CIZ en de WMO. De behandelsector lokte te hard en na enkele waarnemingen in de ouderen- en revalidatiezorg, was ik in 2007 vast werkzaam bij HWW-Zorg in Den Haag. Hier behandelde ik cliënten op de revalidatie-afdeling en heb ik de eerste lijn in zuidwest Den Haag opgezet.

In mei 2013 was ik vast in dienst van Rijndam Revalidatie, op de afdeling Dwarslaesie/Heelkunde. Ik heb hier jarenlang met veel plezier gewerkt. Ik ben daar  uitgebreid geschoold in motivational interviewing en heb me op laten leiden tot coach van het Gezonde Leefstijl programma dat Rijndam biedt. Binnen Rijndam bood ik multidisciplinaire revalidatiezorg zowel klinisch als poliklinisch. Het gemis aan flexibiliteit en van aan huis behandelen bleef enigszins, waardoor ik uiteindelijk heb besloten terug te keren naar de eerste lijn.

Mijn specialisaties zijn diverse hulpvragen bij volwassen en ouderen. Mijn expertises zijn dwarslaesie, amputatie, revalidatiezorg, gezonde leefstijl (met onder andere aangepast sporten), motivational interviewing, oncologie en belasting & belastbaarheidsproblematiek in het algemeen.

Naast mijn werk besteed ik tijd aan mijn gezin, fiets en wielren ik graag en doe aan bodycombat en spinnen.

Ik ben in het Kwaliteitsregister paramedici ingeschreven onder 69908109290

Wilt u contact met mij opnemen? Dit kan via 010 3070 420 of monique@ergotherapiedaamen.nl