Ergotherapie & handtherapie

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben. We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf. (bron: handtherapie.com)

Een handtherapeut is een erkende ergotherapeut of een erkende fysiotherapeut. Door uitgebreide nascholing en klinische ervaring is een specialisatie ontstaan in de behandeling van hand, pols en arm.

Binnen Ergotherapie Daamen bieden wij enkelvoudige handtherapie, welke indien noodzakelijk afgestemd wordt met een handfysiotherapeut. Ook hebben wij korte lijnen met medisch specialisten vanuit diverse ziekenhuizen in de omgeving. Artrose, reumatoïde arthritis, carpaal tunnel syndroom, quervain, triggerfinger en dupuytren zijn ziektebeelden die geregeld voorbij komen.

De therapie richt zich op:

  • voorlichting over bijvoorbeeld belastende activiteiten en ontstaan van diverse aandoeningen;
  • behandeling door bijvoorbeeld de manier waarop je aardappels schilt aan te passen waarmee het lichaam minder overbelast wordt en je minder pijn hebt;
  • behandeling door bijvoorbeeld de manier waarop je aardappels schilt aan te passen waarmee het lichaam minder overbelast wordt en je minder pijn hebt;
  • Vervaardigen of aanvragen van een spalk of brace en begeleiding bij het op en/of afbouwschema.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onderstaande brochure

Ergotherapie bij reumatische aandoeningen

Ergotherapie en handtherapie